Фондация ще подпомага таланливи деца
Фондация ще подпомага таланливи деца / sxc.hu

Фондация "Шанс за децата на България" предприема мащабна кампания за откриване на талантливи деца и способни млади хора от 6 до 20 години. От организацията се наемат да спонсорира тяхното образование, професионално обучение и творческо развитие.

В Центъра за млади таланти, който ще бъде открит на 15 декември, вече се работи с успех по над пет творчески проекта. В конкурса за детско творчество "И децата покоряват светове! Покажи, че можеш!" могат да участват момчета и момичета на възраст от 6 до 19 години, които умеят да пеят, да пишат, да рисуват, да танцуват, играят, музицират или усвояват лесно чужди езици. Темите са разпределени по възрастови групи.

Децата от 6 до 10 години ще дадат воля на въображението си по темата: "Ако имах вълшебна пръчица". Участниците на възраст от 11 до 15 години ще пресъздадат "Истински красивото е невидимо за очите", а по- големите от 16 до 19 години ще разсъждават за "Ние (не) вярваме в чудеса". Творбите се изпращат на адрес: Център за млади таланти, пл. "Атанас Сиреков 4", 8000 Бургас, както и на ръка в Центъра. Последният срок за изпращането е 7 декември 2011 г.