Финансовата стабилност на Созопол е  шестицата за Караманова
Финансовата стабилност на Созопол е шестицата за Караманова / netinfo

Четирикратно нарасналият бюджет на община Созопол в рамките на изминалите 4 години е истинската оценка на управлението ми – заяви по време на телевизионния дебат в ефира на БТВ кметът Веска Караманова.

Пред своите опоненти водачката в социологическите проучвания припомни, че в началото на мандата й бюджетът е бил около 4 млн. лв. , а през 2007 е достигнал 15800000 лв.

Караманова парира атаките на своите критици като цитира данните за постигнатите 90% събираемост на местните данъци и такси, повишаването на кредитния рейтинг на община Созопол на ниво по-високо от София, 15% процента ръст на приходите от туризъм, реализираните близо 800000 евро инвестиции, инвестиционния бум и отличните икономически показатели.

Досегашният кмет изтъкна като преки последици от икономическото оживление ниската безработица, завършването на редица инфраструктурни проекти и нарасналата раждаемост.

За разлика от своите съперници, които трудно прикриваха агресията си, Караманова „джентълменски” призна, че много от решенията на общинския съвет през годините са били правилни и необходими за жителите на общината.

Все пак единствената дама в дебата припомни, че много от предложенията и за решения на проблеми в социалната сфера са били блокирани през последните 6 месеца.

Като плюс на управлението си Веска Караманова определи прокараното лично от нея изискване за драстични ограничения на строителството и ниска плътност на застрояване / по-малко от 20% / което е довело до съхранение на екологичното равновесие в общината.

На обвиненията за липса на приходи от европейски програми кметът отговори с информацията за инвестираните 10 млн. евро в най-модерното за страната депо за битови отпадъци и определените 25 млн. лв за изграждане на пречиствателна станция.

За съжаление времето на телевизионното предаване не достигна, иначе бих припомнила на разпалените ми опоненти, че за изграждането на новата елподстанция се влагат 4 млн. евро, канализацията на Равадиново става възможна с вложението от 1700000 лв., сериозни суми бяха инвестирани в реконструкцията на Амфитеатъра, площадното пространство около него по проект „Красива България”, бих припомнила и това, че в село Росен през този мандат децата получиха нова детска градина, но най-вече бих искала да кажа на кандидати за кмет, че направеното от мен и екипа ми ще получи своята оценка не от тях, а от хората на община Созопол, които ще гласуват на 28 октомври. – коментира Веска Караманова.