От Министерството на младежта и спорта са приготвили тематични подаръци за всички участници.
От Министерството на младежта и спорта са приготвили тематични подаръци за всички участници. / Снимка: Община Бургас
Чакат в Бургас министър Красен Кралев
Бургас ще отбележи Европейската седмица на спорта на 28 септември (четвъртък). Инициативата е под мотото “Бъди активен”. Програмата е разнообразна, а спортните прояви ще се проведат на три различни места. Празникът ще включва демонстрации по фехтовка, женски футбол, байк, степ аеробика и канго джъмп.
 
Ще бъдат представени уреди за превенция на различни заболявания, демонстрация на алкохолни очила и анализатор на телесни мазнини (Body Fat Monitor) от служители на РЗИ - Бургас.
 


Патрон на Европейската седмица на спорта е министърът на младежта и спорта Красен Кралев. Той ще бъде и официален гост на събитията в Бургас. От Министерството на младежта и спорта са приготвили тематични подаръци за всички участници - тениски, футболни, баскетболни и волейболни топки.
 
Ето и програмата:

09.30 ч . - спортен празник в двора на ОУ “Братя Миладинови”. На мястото ще пристигнат и министър Красен Кралев и кмета Димитър Николов. Там ще се проведат двустранни срещи в различни спортове между бургаските деца и 40 техни гости от Четвърто основно училище “Кирил Христов” - Стара Загора.

10.00 ч. - в двора на ОУ “Васил Априлов” ще бъде проведена демонстрация на Полицейска лична защита от служители на ОД на МВР - Бургас, както и задържане с куче, което е част от програмата на Детските полицейски управления на ОУ “Васил Априлов”,  ОУ “Свети княз Борис I” и ОУ “Свети Климент Охридски”, съвместна инициатива с ОД на МВР - Бургас. Също така състезатели на ОУ “Васил Април” и Фехтовален клуб “Корсар” ще покажат своите умения по фехтовка. Там ще бъде направена и презентация на уреди за превенция на различни заболявания, демонстрация на алкохолни очила и анализатор на телесни мазнини (Body Fat Monitor) от служители на  РЗИ - Бургас.

11.15. ч. - пл. “Атанас Сиреков” пред Община Бургас- “Женски футболен хепънинг”, с участието на ЖФК “Бургас”, демонстрация на степ аеробика и канго джъмп от Спортен център “Аякс”.

12:15 ч. - за финал в байк зоната на парк “Езеро” състезателите на  Спортен клуб по планинско колоездене “Шор Инвейдърс” ще демонстрират своите умения в дисциплината Dirt Jump.