Фалстарт на срещата за пропускателния режим в Слънчев бряг
Фалстарт на срещата за пропускателния режим в Слънчев бряг / netinfo
Без резултат завърши първата работна среща по проблема с пропускателния режим в източната част на курорта “Слънчев бряг”. Днес в комплекса се събраха представители на Областна управа, Община Несебър, Съюзът на събствениците в курорта, ръководството на “Слънчев бряг”АД, ОДП-Бургас и РПУ-Несебър. Все още не е ясно ще остане ли ограничителният режим в най-натоварената част на курорта и през лято`07.

Повод за срещата е желанието на Съюза на собствениците през този сезон бариерите и пропуските, чрез които досега се контролираше трафикът, да бъдат премахнати. Така леките коли ще могат да влизат свободно в най-натоварената от туристи и развлекателни обекти зона на курорта.

Според ръководството на дружеството обаче пропускателният режим трябва да се запази, тъй като той осигурава спокойствието на летовниците и нормалните трансфери, свързани с превоза на туристи към хотелите и зареждането на търговските и увеселителните обекти в тази част на комплекса.

Окончателният вариант за ограничението на автомобили, начините за осъществяването и контрола му трябва да станат известни след втора работна среща на 3.