Отчет за 10-годишна работа на кмета Николай Димитров
Отчет за 10-годишна работа на кмета Николай Димитров / netinfo
Местните данъци и такси към Община Несебър вече могат да се плащат много лесно и бързо в касите на ИЗИПЕЙ и през интернет системата ИПЕЙ. Плащането се извършва само със съобщаване на ЕГН-то на физическите лица или БУЛСТАТ-а на фирмите.
Интернет плащането става след регистрация в сайта ИПЕЙ и следване на
всички указателни стъпки в него. Регистрацията в ИПЕЙ е еднократна. След като се регистрира веднъж, собственикът на регистрацията я има винаги. ИПЕЙ има версия и на английски език, така че може да се ползват без проблем от чуждестранни граждани.
По новия начин гражданите плащат, без да носят печатните съобщения, ако те са забравени или изгубени. Не е нужно да попълват каквито и да е
документи или да търсят предварителна информация в общината кой колко дължи. Информацията за целия данък излиза веднага след съобщаване на ЕГН-то или БУЛСТАТ и може да се плаща веднага. Тя е винаги актуална, защото се работи в реално време. Плащанията също се отразяват веднага в общината. Така не може да се допусне и двойно плащане на данъка.
ИЗИПЕЙ към момента има 2 444 каси в цяла България. Те са с гъвкаво и удобно работно време,  повечето от тях работят и в почивни, и празнични дни. Онлайн плащането спазва и закона в последователността на издължаване на данъка - от най-старо към най-ново задължение. Новата услуга чрез автоматично разплащане на данъците е в полза най-вече на живеещите извън общината (някъде в България или чужбина) и им пести време и средства.
С въвеждане на тази иновативна стъпка в административното си обслужване,  Несебър разширява услугите си, предлагайки много точки и канали за плащане на данъци от разстояние. Онлайн плащанията са част от бързото, модерното и лесното обслужване в страната и целия свят. Идеята
на кмета на Несебър Николай Димитров и екипа му е да продължават тази тенденция, като модернизират общината с облекчаване на услугите, предоставяне на гражданите.