/ ПГСАГ "Кольо Фичето"
Най-добрите млади строители и цветари на Бургас бяха наградени днес в професионално състезание в Гимназията по строителство, архитектура и геодезия „Кольо Фичето“. Състезателите мериха сили в 5 професионални категории. Победителите ще представят Бургас на регионалния кръг в Стара Загора.
 
В категорията „Мазилки, шпакловки и бояджийски работи“ победител е Яна Пенчева от 11б клас. Първенец в „Облицовки“ е Гьокан Мухарем от 10а, който завидно е подобрил уменията си от миналата година и успя да впечатли журито. Поощрителна награда на „Лео – Бетонови изделия“ в тази категория получи Мирослав Добрев.
 
Отборът Ивайло Гедов и Янчо Божилов от 12 б е победител в категорията „Сухо строителство“. Стамен Палов и Михаил Динков от 12б са първи в „Зидарии“. Отборът на Весела Славеева, Радина Кехайова и Ивелина Дуганова от 12е за втора година стана първи в категорията „Озеленяване и цветарство“.
 
Всички партньори на тазгодишното състезание бяха информирани за мащабната благотворителна кампания, която училището организира, за да възстанови фасадното пано-мозайка „Кольо Фичето“. Седмица след старта на кампанията по дарителската сметка са постъпили близо 1700 лева.