Eто какво ще има в Подземния град
Eто какво ще има в Подземния град / Веселин Максимов
Eто какво ще има в Подземния град
70342
Eто какво ще има в Подземния град
  • Eто какво ще има в Подземния град

Екипът, който ще изгражда Подземния град, в катакомбите и бомбоубежищата под Морската градина, представи днес своята идея за него. Той ще бъде мултимедийно аудио-визуално шоу, в което всеки посетител ще може да взема дейно участие.

Входът ще бъде от старата врата за катакомбите, близо до Фонтана зад открита сцена „Охлюва. Оттам два основни коридора – „Море” и „Градът” ще водят влезлите под земята. Ефектите ще бъдат механични, светлинни, звукови, графични,  3D и 5D. Те ще бъдат над 1000 броя.

Аватар на делфин ще поема влезлите от самия вход. Той ще ги води до сцена „Море”, в която те ще се клатушкат на корабна палуба, нападнати от пирати. В другия горидор аватарът ще бъде римски патриций, с когото ще можете да пътувате във времето на Аква Калиде Термопилис до днес.

Предвидени са помещения с интерактивни подове, екрани, на които с докосване можете да нарисувате каквото желаете, както и много други атракции. Периодично философията и визията на атракционите ще се променя, разясниха от фирмата-изпълнител на Подземния град.

Общата стойност на проекта е 2 100 000 лева. Общият срок за проектиране е около три месеца и половина, отброявано от сегашния момент. От общината се надяват той да бъде една от най-привлекателните туристически дестинации в Бургас, като започне работа през пролетта на 2015 година.

Чуйте в звуковия файл какво ще има в Подземния град от Николай Йотов, от фирмата-изпълнител