Ето ги най-добрите строители
Ето ги най-добрите строители / Пресцентър

Десет ученици от Професионалната гимназия по строителство, архитектура и геодезия "Кольо Фичето" си тръгнаха с награди от състезанията „Най-добър млад строител” и „Най-добър млад озеленител”. Това са професионални надпревари от училищния кръг, организирани всяка година от Министерството на образованието.

В състезанията участваха общо 34 ученици. Отборни бяха дисциплините „Сухо строителство” (работа с гипсокартон), „Зидарии” (зидане с блокчета Ytong) и „Озеленяване и цветарство” (аранжировки и букети). Останалите категории бяха индивидуални: „Бояджийство, мазилки и спирит ефекти” и „Облицовки и настилки”.

Най-добрите млади бургаски строители ще представят гимназията в Регионалния кръг, където ще мерят сили с най-добрите от други училища. Те ще се проведат в Сливен на 21 и 22 март. Цветарите отиват направо на националния преглед на професионалното образование, което ще бъде във Варна през април.

Победителите по категории: Сухо строителство" Георги Найденов и Николай Големанов, "Зидарии с итонг" - Георги Йорданов и Димитър Василев, "Мазилки и бояджийски покрития" - Десислава Костадинова, "Облицовки и настилки" - Ганчо Кънев, "Озеленяване и цветарство" Мартин Желев, Станислав Тодоров, Силвия Кирова от 12 Е клас.