Художниците на Несебър
Художниците на Несебър / netinfo
Уникалният фестивал за прясна риба и изкуство събра стотици в Несебър
Изложба "Есенни пасажи"
94929
Изложба "Есенни пасажи"
  • Изложба "Есенни пасажи"
За пети път в продължение на три дни  градът на ЮНЕСКО бе притегателен център на забавата, приятния релакс, различни рибни изкушения и множество културни прояви. Всичко това се случи по време на  фестивала „Есенни пасажи”. Наситената със събития, програмата стартира с откриване на изложбата на Сдружение "Арт Несебър 2017", в която всеки можеше да се наслади на около 60 произведения на изкуството на Видка Липчева, Йордан Йорданов и Радослав Ралев.

Изложбата на "Есенни пасажи"
Дарик Бургас/ Дияна Бедросян


Красотата на изобразителното и приложното изкуство срещна тази на словото, уловена от авторите, отличени в Националния поетичния конкурс на тема „Несебър“, посветен на празника на града на ЮНЕСКО. Кметът на Несебър Николай Димитров връчи наградите на Лилия Христова, Мария Ганчева и Валери Станков и заедно с присъстващите на първата проява от фестивала изслуша въздействащите рими за магнетичния Несебър.
По време на откриването на фестивала градоначалникът  Николай Димитров сподели, че „една от основните  ни цели е освен да представим пред нашите гости бита и културата на Несебър, но и да удължим туристическия сезон в общината“, допълни Димитров.
За изложбата, за романтичната есен в стария град и за въздействащото визуално изкуство, чуйтеи в звуковия файл от началника на отдел "Несебър - Световно наследство" към Община Несебър - Златин Чаушев: 

На снимката: Златин Чаушев, Видка Липчева, Йордан Йорданов и Радослав Ралев
netinfo