Екзекутираният Попов с две присъди, последната от 2015-а
Екзекутираният Попов с две присъди, последната от 2015-а / netinfo

Убитият в Поморие с две присъди за разпространение на наркотици и за наказателни акции
Иван Попов по прякор Костов е имал наложена присъда тази година за разпространение на наркотици и изпълнение на наказателни акции на територията на Бургаски регион. Той обаче не е арестуван, тъй като е излежал наказанието си предварително в ареста, по време на предишни обвинения.
33-годишният бургазлия беше разстрелян вчера. На излизане от заведение „Омара" в Поморие, той е бил застигнат от тримата похитители и екзекутиран.
През годините Попов е правил няколко опита да се наложи като наркобос по Южното Черноморие. За последно е задържан на 26 октомври тази година край Созопол, а по-късно в обитаван от него апартамент в бургаския комплекс „Славейков" са открити мета амфетамини и канабис. Полицията тогава образува досъдебно производство.
През 2007 година е признат за виновен като лидер на организирана престъпна група за разпространение на наркотици, за което получава 3 години ефективна присъда. Пет години по-късно заедно с още петима души, Костов е изправен пред съда с обвинение за организиране на наркобригада и наказателни акции. Тогава, с него в затвора влиза и по-малкият му брат Стойчо Повов.
Според разследващите органи, 33-годишният мъж и групата му са работили на територията на Бургас и Айтос.
Иван Попов беше разстрелян от упор около 19.00 часа в неделя. Издъхнал е за броени минути на крайбрежната алея в Поморие.