Експерти от МРРБ идват да говорят за петролопровода
Експерти от МРРБ идват да говорят за петролопровода / netinfo
Работна група от МРРБ се очаква да пристигне днес в Бургас, за да се включи в разяснителната кампания за проекта Бургас-Александруполис, съобщи зам.-кметът Ивелина Василева – председател на бургаската Работна група, занимаваща се с подготовката на референдума на 17 февруари.

Административната подготовка на допитването до бургаските граждани почти приключва. Безвъзмездно са отпечатани 400 000 бюлетини – половината с отговор “да”, останалите с отговор “не”. Те ще съдържат и въпроса “Одобрявате ли изграждането на петролопровода Бургас – Александруполис, с трасе на тръбопровода и с инсталации, разположени на територията на община Бургас?”. Гласоподавателите следва да изберат една от двете бюлетини, която да поставят в предоставения им за целта плик. Секционните избирателни комисии са оповестени официално и са идентични с тези от последните местни избори през 2007 г.

Директорът на Дирекция “Управление при кризи, обществен ред и сигурност” Костантин Луков обяви, че е направена организация за осигуряване на необходимите технически средства, помещения, паравани и т.н., за нормалното провеждане на референдума. ОДП-Бургас и общинска полиция съвместно ще се грижат за реда и сигурнастта през изборния ден.