Стела Балтова за плажовете в областта
Стела Балтова за плажовете в областта / netinfo
Министър Стела Балтова се надява неохраняемите ивици да паднат поне на 80
Стопаните на плажовете преди лятото
93409
Стопаните на плажовете преди лятото
  • Стопаните на плажовете преди лятото

Екоплажовете Корал и Иракли ще останат без стопани това лято. Министърът на туризма доц. д-р Стела Балтова, призова все пак и местните хора, и туристите да бъдат отговорни към тези обекти, въпреки че те все още нямат статут. "Нека не си позволяваме да навлизаме в тези територии и да ги замърсяваме. Ние трябва да имаме отговорности и грижа за тези плажове и да не се ги замърсяваме, независимо, че отговорността да бъдат поддържани е на държавата", каза още министър Балтова. Тя съобщи още, че днес е обявена тръжна процедура за наемател на плажа „Бургас – Север“. Той е под наем, защото процедурата по концесионирането му се обжалва, но няма да остане без стопанин. 
Тя коментира, че през последните месеци всяка процедура отива в съда, но жалбите след това падат и са в полза на Министерството на туризма. По отношение на плаж „Поморие–централен“ концесията пред финализиране и се очаква всеки момент да бъде одобрена от Министерски съвет.
Във връзка с премахването на незаконните обекти в курорта Слънчев бряг министърът посочи, че решението на кмета на Несебър е категорично. Това е национален курорт и той трябва да бъде съхранен така, че да привлича туристите, а не да ги затруднява.  
Повече по темата, чуйте в звуковия файл от министър Балтова: