Ей, богу! „Шведска маса” си призна, че има два леви крака
Ей, богу! „Шведска маса” си призна, че има два леви крака / колаж: Златина Гайдажиева
Ей, богу! „Шведска маса” си призна, че има два леви крака
52190
Ей, богу! „Шведска маса” си призна, че има два леви крака
  • Ей, богу! „Шведска маса” си призна, че има два леви крака

И отпочна се първият седмоднев от месеца четвърти на годината трета от управлението Му на Оногова, Що С Едната Ръка Глави Болярски Взима, А С Другата По 325 Гроша На Миньорите Дава.

Дни спокойни настъпиха в държавата с големина на една човешка длан. Само хората по агората чудеха се как ще да живеят и дали картофи да сеят или агнета да гледат. Пък по градове и села ходеха и маршируваха болярите Сергей и Георги и казваха „леви, леви, леви”, сякаш забравили бяха, че човеците крак ляв имат, но и десен. А пък хора да маршируват и да казват „десни, десни, десни”нямаше хич никак даже останали.

Тъй в тези еднокраки времена чу се вик ужасен, магаре запя, комар заби хобот във врата на девойка окъпана и започна предаването „Шведска маса”, а пък от него заломотиха думи скверни и непочтителни двете радиоизчадия Весо Максимовсон и Красимир Калудовсон. Тогаз настана всеобщо обезумление, рев, вой и скърцание със зъби, а родът человечески беше предаден на гибел и погибление духовно.

За първата песен в програмата водещите се спряха отново на йодлер. Докато слушаха бързорекия певец, двамата предложиха на бургаските бизнесмени да направят йодлер караоке клуб, ама предприемачите хич даже не се вслушаха в предложението безумно.

Тук някъде Калудовсон призна, че йодлерът го карал да усеща неистов мерак да издои някоя крава. От два кабинета по мануална терапия веднага звъннаха с оферта за доброволчески труд на мъжът с треперещи от мерак ръце.

Последва „Нашата любов” на хремавия гений Джорджано. Мънкането на това пловдивско дарование накара слушателите да занемеят и никой не се обади по телефона, за да похвали певеца.

Тук Максимовсон и Калудовсон обявиха в ефир, че с измамно обещание за стаж са подмамили трима студенти от Бургаския свободен университет и след това вероломно и подло са ги вързали на северната тераса на студийния комплекс на радиото, за да се хвалят, че имат поне трима слушатели.

Установи се, че младежите са приведени в безпомощно състояние заради Джорджано.

Четоха се и вестници, но там сричането на водещите започна и отмина бързо, така че тази хроника няма да му отделя повече място.

Във втората четвъртина на предаването водещите лъжешведи започнаха нагло да правят скрита и явна реклама на новия филм на продуцентска къща „Дъ олд блу буул” със заглавие „Стоте златни лакътя на Гонзо”.

Наглеците обиждаха всичко синьо и призоваваха да се купува това дивиди и обясняваха, че за доказани цескари ще има отстъпки плюс допълнителни екстри като „свирката на Флайшер”, „автоголът на Легендата” и „стриптийз на футболист с четири имена”.

Съвсем в този дух започна и изпълнение на Николай Ооржак, едно истинско величие на музикалния стил „туванско гърлено пеене”. Туванското гърло хриптя и се дра ужасно много време, а край тонколоната на северната тераса в студийния комплекс тримата студенти припаднаха.

Все пак един от тях намери мобилен телефон и позвъни в ефир, за да каже на майка си, че я обича и да се оплаче, че е заключен в радиото и каран насила да слуша отвратителното предаване „Шведска маса”.

След още няколко закачки на тема лакътници и подлакътници във футбола, позвъни слушател с басов глас и рошави мустаци, присвил очи, направи нелогична паза и извика „Ей, Богу!!!”

Футболният бос беше заглушен от албански рап в изпълнение на Голдън Ейджис и Дрянушка Латифа, а водещите бяха паднали на земята и квичаха от радост, със сълзи на очи, заради гръмливото „Ей, Богу!”, повтарящи го като папагали и коментирайки го свръхнепочтително.

Албанските мотиви провокираха друг слушател да звънне и да осведоми всички, че иска да инвестира във футбола, защото имал много момичета и ги порел като агнета и ги пълнел както риби. Оказа се, че човекът се казвал Митьо.

Така започна да се говори за футбол и за заплатите на футболистите, сиреч основното меня вв днешната „Шведска маса”: „Защо в България за некадърни футболисти се дават толкова много пари?”

Звънна Иван Терзиев и призова държавата да инвестира не във футбол, а в шахмат, за да си гарантира, че ще има умни и мислещи деца. После слушателят обяви, че според него в България се играе черно тото, сиво тото и бяло тото.

Радо го контрира, че преди е имало шах-клубове, а сега няма деца за тях, изпадайки в спомени как навремето в Младежкия дом нямало една свободна дъска от толкова мераклии, а сега там изобщо няма такъв клуб. После попита откъде да си купи дивидито „Стоте златни лакътя на Гонзо”.

Последва го слушател, нарекъл се Златевсон, който пък съобщи, че от понеделник на пазара ще се продава дивидито „Стоте уникални пропуска на Йовов”.

Друг слушател пък обяви, че пак от понеделник ще се продава трето дивиди „14 златни лакътя на Гонзо в задницата на чорбата”, намеквайки злостно за нескритите клубни тежнения на двамата водещи.

По време на дискусията бяха цитирани и мнения на фейсбукъри. Според тях се оказа,че се дават прекалено много пари в родния футбол без да са заработени.

Пак позвъни мустакатият президент и отново избоботи едно респектиращо „Ей, Богу”

От лепкавата и много скандална тема за родния футбол Калудовсон и Максимовсон излязоха с арменското парче „Джуджалар”, което прозвуча специално за поздрав на приятеля на предаването Рафи Бохосян, поръчан от слушателя Ники.

Съвсем накрая Максимовсон прочете толкова недъгави стихове, че предаването се саморазпусна за неопределен период от време.

Искрящата днешна тъпня можете да чуете в звука, под омерзителната снимка