/ highwaymall.co.nz
Джъмп енд драйв
94424
Джъмп енд драйв
  • Джъмп енд драйв
С чудесно шоу за зрителите ще приключи седмото издание на Фестивала на конния спорт в Бургас. Зрелището се нарича „Джъмп енд драйв“ и ще бъде показано едва за втори път у нас, уточни президентът на клуб по конен спорт „Кан Крум“ Георги Базотев. Генералният секретар на Федерацията по конен спорт, паркур майстор Теодор Шейтанов разказа в какво се състои „Джъмп енд драйв“:

Жокеите прескачат шест препятствия със своите животни. За всяко съборено, те получават по 2 наказателни секунди. След като ги преминат, спират на определено място и бягат до паркиран автомобил. С него преминават през вратички, обозначени с конуси. На всеки от тях има закрепена топка. За събаряне на топката също се получават по 2 наказателни секунди от общото време.

Идеята е с шофиране да бъдат компенсирани наказателните секунди от ездата. Всички, които обичат конния спорт, са поканени да гледат кулминацията на празника, на 11 и 12 август /петък и събота/, от 19.00 часа, на базата в парк „Езеро“. Входът е свободен. От тази година над трибуните е монтиран сенник, който пази публиката от яркото слънце. 

Чуйте паркур майстор Шейтанов за регламента на "джъмп енд драйв" и Георги Базотев за регламента на състезанието.