Джо Лин Търнър, Джеф Скот Сото и триглавия змей на Джулая в Бургас
Джо Лин Търнър, Джеф Скот Сото и триглавия змей на Джулая в Бургас / netinfo

Джулай в Бургас - без дъжд, прохлада, бира по лев и половина, а хедлайнерите на концерта пощуриха публиката с изпълненията си.

Гласът на "Дийп Пърпъл" и "Рейнбоу" - Джо Лин Търнър - излезе на сцената и забрави да слезе. По договор той трябваше да пее един час, но се раздаваше на публиката два пъти по-дълго. Абсолютно изненадващо за всички, по някое време в купона се включи бургаският зет Джеф Скот Сото, който приветства Джо Лин Търнър с думите: "Добре дошъл в родния ми град!". Изпяти бяха "I Surrender", "Can't Let You Go", "Highway star" и още много класики.

Търнър, Сото и Звезди от "Ахат" на баса, просто се превърнаха в триглав змей, бълващ рок от най-високо качество. Останалите участници в концерта, които напълно си заслужиха аплодисментите, бяха група "Rozbub" от Швейцария /пътували 25 часа с автобус, за да се включат в бургаския Джулай/, СИЛУЕТ, Тhe Pomorians, D'Family, Add Groove, rewind<<, Ясен и приятели, Casual Threesome, Стокхолм.

Фестът "Джулай морнинг` 2013" бе организиран от Община Бургас и Мариана Добрева. Събитието подкрепя кандидатурата на Бургас за Европейска столица на културата през 2019 година.