Двудневен семинар за обучението в Бургас
Двудневен семинар за обучението в Бургас / netinfo

„Развитие на ученето през целия живот в България” е темата на семинара който предстои днес и утре в Бургас. Проявата се организира от Министерството на труда и социалната политика. Семинарът ще бъде открит от евродепутата Маруся Любчева.

Развитие на ученето през целия живот на европейско равнище, реформа на системата за образование в контекста на обучението през целия живот са част от темите за дискусия. Ще се обсъжда и националната политика за обучение на възрастни – промени в закона за насърчаване на заетостта, проекти и програми за обучение през 2008 г. Ще бъде представена европейската програма „Учене през целия живот”.

В двудневния семинар ще участват представители на областни и общински администрации, регионални структури на социалните партньори, регионални служби по заетостта, бюра по труда, регионални инспекторати по образование, университети, училища, центрове за професионално обучение и други институции от Североизточен и Югоизточен райони за планиране.

Едногодишният проект “Популяризиране на ученето през целия живот в България” се реализира от МТСП в рамките на програмата на Европейската комисия “Образование и обучение 2010”.