Кметът на Бургас получи отличието
Кметът на Бургас получи отличието / netinfo

Бургас бе домакин на четвъртата Годишна аутсорсинг конференция и второто издание на Innovations, Technology & Sourcing Awards. И двете събития за първи път се провеждат извън София. В столицата, както и в Пловдив, са базирани огромна част от компаниите, работещи в този сектор. Вчера обаче стана ясно, че техните мениджъри имат готови решения за растеж и децентрализация, а Бургас е една от най-желаните дестинации.

"Вижте колко майки с детски колички има по бургаските улици и си дайте сметка, че в останалите български градове не е така. Не е въпросът дали, а колко ще расте Бургас във всеки смисъл", каза вчера президентът Росен Плевнелиев, който бе специален гост на Innovations, Technology & Sourcing Awards.  Стилната церемония се състоя в хотел "Приморец", а на обичайното си високо ниво като водещи се представиха актьорите Васил Василев - Зуека и Ненчо Балабанов.

Два от призовете останаха в Бургас. На кмета Димитър Николов бе връчена специална награда за "Динамично развиващ се технологичен град на годината". Тя е присъдена с гласовете на компаниите, които членуват в Българската аутсорсинг асоциация (БАА) и Българската асоциация на софтуерните компании (БАСКОМ). Втори в категорията "Технологична бизнес сграда  на годината" се класира Смарт център - Бургас, изграден от компанията "Планекс", на чията територия по-рано през деня се проведе Годишната аутсорсинг конференция.

"Целият екип на Общината работи всеотдайно за вас. Изградихме обществен съвет за развитие на ИТ и аутсорсинг индустрията, чиято основна задача е да предоставя необходимата информация и да подпомага потенциалните инвеститори, включително и при осигуряване на квалифицирани кадри. Бургас предлага всички необходими условия за развитието на индустрията - човешки ресурс, офис площи, добра локация, развита инфраструктура и администрация, която работи рамо до рамо с бизнеса и университетите", каза кметът Димитър Николов пред участниците в церемонията по награждаване - мениджъри от компании с мултимилионни годишни обороти.