Дражев: В проектобюджета са преписвали от нашата програма
Дражев: В проектобюджета са преписвали от нашата програма / netinfo
В проектобюджета на Общината за 2008 г. има преписани идеи от нашата предизборна програма, заяви лидерът на ПП”Роден край”. „Предложението за безплатни детски ясли бе наше и тогава ни обвиниха, че го правим с популистки цели”, каза Дражев. Според него се парадира със строителството на нови детски заведения, но за тях няма разчетени средства и за една година не може да се построят 5 нови градини, както е посочено в проекта.

„Приемането на нов устройствен план на града ще озакони всички бандитски застроявания. Територията между Сарафово и Бургас, където е предвидено строителство е следващото унищожение на природата в града ни”, заяви Дражев.

Той поиска спортните бази да бъдат предоставени за стопанисване на спортните клубове. Предвидените 13 % повече средства за образование са абсолютно недостатъчни. Според него, 200 хил. лв. за ремонт на Морското казино е единственият обезпечен разход в капиталовата програма на Общината.

Дражев твърди, че увеличението на приходната част от бюджета с 35 млн.лв. е от скрит резерв – приходи от такси, реклами, наеми, които не се обявяват официално.