Дражев опитва ново отлагане на процеса  срещу него
Дражев опитва ново отлагане на процеса срещу него / Дарик Бургас

Искане за отвод на съдебен заседател направи днес адвокатът на Ивайло Дражев, малко преди третото начало на процеса за катастрофата от 1998 година.  Искането бе направено при закрити врати, като  защитата на Дражев поиска журналистите да бъдат изведени от залата. В случай, че искането бъде прието, това ще означава ново отлагане на делото срещу експрезидента на бившия ФК”Черноморец”.

Ивайло Дражев е обвинен за това, че на 31.07.1998 год. на главен път гр. Созопол - гр. Бургас при управление на лек автомобил в пияно състояние - наличие на алкохол в кръвта в количество от 2,16 промила  е  нарушил правилата за движение по пътищата визирани и по непредпазливост причинил смъртта на повече от едно лице. На място загива 40-годишният Димитър Кехайов от Велико Търново, след 10 –дневна кома  умира 20-годишната  Румяна Димитрова от Горна Оряховица, а майка й Верка остава инвалид за цял живот.

Дражев се яви в съда с новия си защитник Тина Чупетловска. Преди съдебното заседание, той заяви за Дарик, че в делото има политически оттенък, но самият той няма основание да иска заседанието да е при закрити врати.

 "Бил съм на над 70 заседания, което е достатъчен аргумент за интереса ми", коментира Дражев въпроса дали и днес няма да има поредно отлагане.

В съдебната зала присъстваха двама резервни съдебни заседатели, както и и служебният адвокат на Дражев, като гаранция непрекъснатост на процеса.

Очаква се определението на съдия Веселка Узунова по искането за отвод.