/ netinfo
Какви мерки ще бъдат предприети, от общинската администрация, за обезопасяване на опасната сграда на ул.„Александър Велики” 37, преди започването на учебната 2018/1019 година. Това пита  общинският съветник  от Бургас Георги Дракалиев. На посочения адрес се намира старата двуетажна сграда, част от която е общинска собственост.

Главният вход на сградата е откъм пресечката й с ул. ”Патриарх Евтимий“, точно срещу оградата на ОУ “Княз Борис I”. Помещението на партера на споменатия ъгъл, също е общинско и е отдадено под наем на Дружеството за диабетици и инвалиди „Зора 200“.

Георги Дракалиев посочва, че вторият етаж на сградата над този обект е в окаяно състояние. Oт години мазилката се рони, а прозорците са изпочупени и често при силен вятър върху тротоара се сипят стъкла и хоросан. Точно по този тротоар, обаче, минават много деца на отиване и връщане от училище. Често те са придружавани и от родителите си.

"Някои от тези родители неведнъж са повдигали този въпрос пред мен и аз съм се опитвал чрез разговори с отговорни лица и с някои от собствениците да помогна за разрешаването на този въпрос. И тъй като на втория етаж на сградата все още има изпочупени прозорци, които застрашават здравето и живота на минувачите, бих желал да получа писмен отговор за намеренията на Община Бургас", пише Дракалиев.