/ Държавна опера-Бургас
Звезден каст ще видят меломаните тази вечер на сцената на Бургаската опера. Постановката на „Трубадур“ от Джузепе Верди започва в 19.00 часа. Специално за спектакъла от няколко дни в Бургас е звездата на скопската опера Марян Йованоски, след дебюта си в ролята на „Риголето“ в родната си Македония, където предизвика фурор.
 
Друго откритие на бургаската опера, Йоана Железчева, ще изпълни партията на Ленора. Наскоро тя получи изключително възхваляваща рецензия в италианската специализирана преса. Зрителите я познават като Норма, Чо-Чо-Сан и Аида. В петък ще й партнира Даниела Дякова в ролята на циганката Азучена.
 
Басът Делян Славов  ще видим като Ферандо. Сред най-впечатляващите му изяви са празничния концерт на Кралската академия в Брюксел по повод присъединяването на България към Европейския съюз, гастролите му в Македонската опера и балет и участието му на фестивала „Белканто“ в Монреал, Канада.
 
Друго познато име е Даниел Дамянов, който ще изпълни ролята на Манрико. Тенорът на софийска и бургаска опери е познат като Самсон, Каварадоси, Пинкертон, Дон Хосе, Алфред Жермон и други. Познат е във всички оперни театри в България и на голям брой оперни сцени в Европа. Диригент е маестро Иван Кожухаров.