/ Държавна опера Бургас
Комичната опера „Любовен еликсир” отново ще нажежи страстите на любителите на жанра от 19.00 часа тази вечер в Бургаската опера. Повторението е за тези, които пропуснаха представлението през март.
 
Георги Динев играе ролята на Неморино. Освен във всички наши оперни театри, той пее и в САЩ, Германия, Франция, Испания, Италия, Австрия. Бил е вокален педагог във виетнамските формати „X-Factor” и “The voice – Kids”.
 
Партньорката му на сцената Мария Цветкова-Маджарова (Адина) е многократно награждавана, като перлите в короната й са наградите „Кристална лира” и „Музикант на годината” за 2018 година.

Тя притежава и наградата на Община Бургас за принос в културата. Била е солист едновременно на оперите в Бургас и Русе, изявява се на сцените на Националната опера и балет, Софийската филхармония и други.
 
Комичната опера на Гаетано Доницети е изградена върху любовните перипетии на бедния младеж Неморино, който отчаяно опитва да спечели любовта на своята Адина.

2

Отхвърлен от нея, той купува от мним лекар шишенце с любовен еликсир. Заблуден от свойствата на виното в шишенцето, той е убеден в действието на еликсира.
 
За нещастие Адина, която до момента се е свеняла да разкрие чувствата си пред Неморино, ревнува от внезапното му фриволно поведение и огорчена се сгодява за друг. 

3

Отчаян, Неморино продава свободата си – за да заплати нова доза еликсир на любовта, той постъпва на работа като наемен войник. Адина е отчаяна от развя на събитията и признава чувствата си пред Неморино.
 
Тя откупува свободата на своя любим и му се обрича на вечна любов. А еликсирът става най-търсената стока в градчето.