/ Дарик Бургас
Бургаският окръжен съд освободи току-що под домашен арест 24-годишния Валери Попов от Средец, който на 2 август т.г., нахлу с брадва в Центъра за настаняване на деца в града, потроши прозорец, огледало и телевизор, а след това, без никой от присъстващите да е провокирал агресията му, пред смаяните служители в прав текст се заканил: „Ще ви убия, ще ви претрепя“.

Валери бе задържан от полицията, а днес бе доведен под конвой в Съдебната палата. Майка му пък „приветства“ репортери и фоторепортери, пристигнали, за да отразят заседанието на магистратите с конклудентни действия с език и пръсти, клетви и пожеланието: „В катастрофа да умрете“.

Прокуратурата поиска задържаният да остане в ареста. Мотивът - младежът е нападнал деца и е обществено опасен, а освен това, на свобода имало риск да се укрие. Защитата му пък настоя за по-лека мярка за неотклонение, тъй като задържаният съдействал на полицията и съжалявал за стореното.

Нещо повече- не бил отчетен фактът, че е реабилитиран. Валери п пък сподели пред магистратите, че „винаги, когато е трябвало, се е поправял“ и се разкая за стореното, като обеща да възстанови щетите. В крайна сметка, съдът го пусна от ареста.