/ Община Бургас
Всички училища в Бургас ще бъдат затворени до второ нареждане. Това обяви  в страницата си в социалната мрежа Фейсбук кметът на града Димитър Николов. Мярката бе светкавична реакция на решението на Министерски съвет да предложи на Народното събрание обявяването на извънредно положение в цялата страна, след като случаите на коронавирус у нас станаха 23. 
 
Мутафчийски: Три деца са с положителни проби за коронавирус - на 4, 7 и 11 години

"Държавата е изправена пред извънредно положение
. Сега най-важното е да запазим спокойствие, да бъдем отговорни, разумни и дисциплинирани. Паниката е най- лошия съветник. Трябва да сме мобизилизарани и всеки от нас са спазва правилата! За да не вреди не само на себе си, но и на околните. Призовавам за солидарност, загриженост и отговорност", подчертава кметът.

​​​И допълва: "Вярвам, че Бургас може да се обедини и мобилизира отговорно и със загриженост пред това предизвикателство, и че всеки от нас ще спази стриктно мерките, обявени от националния щаб и правителството.

МОН: Учениците са освободени да не присъстват в училище по преценка на родителите, където няма ваканция

Очаквам решението на парламента и утре ще обявя следващите мерки, които ще въведем. Ще направя всичко по силите си, за да ограничим бъдещи негативни последствия за Бургас и България". Николов призова гражданите към  ограничаване на контактите и спазване на максимална хигиена.