До 10 дни край на калта
До 10 дни край на калта / снимка: Дарик Бургас
До 10 дни край на калта
36591
До 10 дни край на калта
  • До 10 дни край на калта

„До десет дни ще приключи цялостното полагане на бетонова основа по улица „Александровска” и така с калта в центъра на Бургас ще бъде приключено”, коментира за Дарик кметът Димитър Николов. Той каза, че жалбите заради мръсотията по главната улица са вече стотици и помоли гражданите за още няколко дни търпение. Основният проблем, според него, е в участъка до изхода на бившето кино „Септември” и Безистена.

Кметът обясни, че според Закона за устройство на територията, по „Александровска” трябва да бъде абсолютно забранено всякакво движение, тъй като тя е строителен обект. Въпреки това, обаче, той го е разрешил „на ръба на закона”, заради коледните и новогодишни празници и заведенията и магазините в центъра, които работят с непроменен график. Досега всички срокове са изпреварени, пусковият остава непроменен.

Студеното време няма да пречи на бетонополагането, тъй като се използват специални смеси, са уверили от изпълнителя на ремонта – фирма „Трейс”. Указанията са да се работи без прекъсване, подчерта Димитър Николов.

Чуйте го в звуковия файл