Дни преди феста на модерното изкуство сградата на общината ще изчезне като дим
Дни преди феста на модерното изкуство сградата на общината ще изчезне като дим / netinfo

Седмица преди началото на фестивала „Включи града", днес от 19.00 часа сградата на Общината ще се превърне в предвестник на тридневния парад на модерното изкуство, който ще се проведе от 22 до 24 март в Морската градина.

Сценарий, съобразен с атмосферата и духа на Бургас, в предстоящия иновативен фестивал, ще накара всеки да се затаи дъх от удивление, виждайки едно тривиално пространство в съвсем различна светлина. Сградата се превръща в крепост, после в кораб, в приказен град и морско дъно, в тонколона и дим - това са само част от трансформациите, които ще се прожектират със специални проектори върху фасадата на Общината. Визуалните ефекти ще бъдат съпроводени от нажежаващи електронни ритми с мистични етно-елементи, които ще допринесат за усещането на публиката, че е попаднала в едно друго време и пространство - тотално различно от обикновеното.

За да подготви и наелектризира публиката за 3D преживяването, от Лондон пристига DJ Electronic Element. Специално за събитието талантливият диджей ще представи уникално лайв изпълнение, включващо авторски тракове.

Събитието ще подготви бургазлии седмица по-рано за това, което ги очаква през трите фестивални дни на „Включи града" от 22 до 24 март - многобройни артинсталации, пърформанси, концерти, кино прожекции, уъркшопи и изложби. Всички събития са с вход свободен, а повече информация за фестивалната програма ще намерите на www.vkluchigrada.com.