/ Gong.bg, архив
Елитът на бургаската акробатика от четирите клуба в града ще се представи най-доброто от изпълненията си в аткрактивна програма. в петък.

Олимпийските шампиони от Буенос Айрес - Спортисти на годината (СНИМКИ)

По този начин Бургас ще отбележи Световния ден на предизвикателството и Деня на българския спорт на 17 май. ОУ "Васил Априлов" ще бъде любезен домакин на празника. Началото е в 11:00 часа.

Разбира се, акцентът в програмата, организирана от Община Бургас, е към акробатиката, донесла най-големия успех за града на спортното поле през 2018 година. Смесената двойка Мариела Костадинова и Панайот Димитров станаха двукратни олимпийски шампиони на младежките игри в Буенос Айрес.
 
За доброто настроение на всички гости, сред които ще бъдат и легендарни бургаски спортисти, ще се погрижат танцов и вокален състав от ОУ "Васил Априлов", както и мажоретките от Професионалната търговска гимназия.

Целта на Българската асоциация спорт за всички, на Министерството на младежта и спорта и Община Бургас е проявата да се превърне в един прекрасен и незабравим ден за всички, защото спортът е здраве и начин на живот.

Началото e в 11:00 часа, а мястото - спортната площадка в двора на ОУ "Васил Априлов".