Димитър Николов с отличието Кмет на Европа
Димитър Николов с отличието Кмет на Европа / netinfo

Кметът на Бургас Димитър Николов получи отличието "Кмет на Европа" в националния конкурс "Кмет на годината". Наградата бе връчена от Андрей Ковачев, евродепутат от ГЕРБ.
"За мен е голяма чест и удоволствие за първи път да връча наградата "Кмет на Европа". Тази прекрасна инициатива стигна до Брюксел и благодарение на нея, тя може и трябва да се превърне в европейка инициатива", заяви Ковачев. Той прочете приветствие от европейския комисар по регионална политика Корина Крецу.
"Да бъдеш кмет на Европа е не само награда, това е гордост, преди всичко да бъдеш българин, да покажеш на европейската карта една община, не по-малко значима от Берлин", заяви Ковачев. Евродепутатът връчи наградата в категория "Кмет на Европа" на Димитър Николов.
"Винаги, когато имате възможност презентирайте българските общини и това, което са направили. Има смисъл, защото българските кметове са изключително успешни и реализират много добри проекти в България. Като че ли, малко успяваме да ги показваме в Европа. Ние постигаме успехи, съизмерими с тези на европейските държави. Пазете си нервите по време на предизборната кампания. Да сте живи и здрави!", приветства кметът на Бургас Димитър Николов.