Димитър Николов: Доволен съм от организацията и резултатите на референдума
Димитър Николов: Доволен съм от организацията и резултатите на референдума / netinfo
По време на днешната оперативна среща кметът на Бургас Димитър Николов благодари на всички служители от общинската администрация, участвали в организирането на местния референдум “Бургас-Александруполис”, за активната им работа. Според него подготовката, кампанията, организирането на секционните избирателни комисии, охраната, транспортирането и преброяването са били добре подготвени и изпълнени.

Кметът Николов даде указания на всички териториални директори да извършат оглед на автобусните спирки в града и инфраструктурата край тях. Те трябва да изготвят справка за всички места, където има повредена настилка, дупки и стърчащи железа, за да се вземат мерки за отстраняване на проблемите.

Началникът на “Пътна полиция”-Бургас Йонко Тончев съобщи, че в региона няма затворени пътища, а през изтеклата седмица в града е нямало особено тежки произшествия. Обмислят се мерки за справяне с повишения трафик през пролетта и лятото, тъй като автопаркът на Бургас се увеличава ежедневно /към момента 141 000 автомобила/, а в града се движат и 50-60 000 автомобила с външна регистрация.

От “Титан” съобщиха, че са получили нови контейнери и започват подмяна на повредените. Фирмата вече се подготвя и за пролетното почистване на Бургас. По време на оперативната среща кметът Николов предупреди шефовете на общински фирми, че очаква от тях да използват максимално ефективно техните имоти. Свободните такива трябва да се дават под наем, за да може от тях поне да влизат някакви постъпления в хазната на Бургас.