димитрина тодорова
димитрина тодорова / netinfo
Създават първото ученическо предприятие в Бургас
Димитрина Тодорова заема поста директор на новата гимназия по компютърно програмиране в Бургас. Това обяви пред „Дарик“ заместник-кметът по образование и култура в общинската администрация Йорданка Ананиева.

Тодорова е доказан професионалист, който към момента води часовете по информационни технологии в бургаската английска гимназия. „Тя е утвърдено име сред учителството в града. През миналата година неин ученик спечели златен медал на международно състезание по информационни технологии в Съединените американски щати“, каза Ананиева.
 
 

Здравейте скъпи ученици и родители, Името ми е Димитрина Тодорова и съм директор на най-новото училище в Бургас –...

Публикувахте от Didy Todorova в 9 април 2018 г.


По думите й в най-новото бургаско училище ще бъде учредено ученическо предприятие, в което освен учениците ще работят и действащи програмисти.

„Въпросната фирма ще създава реални продукти. Тя ще поема задачи не само за обучение, но и от външни контрагенти. Защо да не направи и едно приложение за нашите детски градини например? Чрез това предприятие учениците ще усетят приложимостта на това, което създават, на това, което учат. Училището и бизнеса ще вървят ръка за ръка в тази гимназия“, обясни Ананиева.
 

Специален транспорт за учниците в гимназията по програмиране


По искане на компаниите, в гимназията по компютърно програмиране ще се предлага и засилено изучаване на английски език.

"Амбицията ни е да привлечем качествени учители. Започваме постепенно да сформираме екипа. Изпратили сме писма до световни организации, за да получим и англоговорящи учители. Това училище ще дава свободен избор. Подготвяме различните модули на програмиране и проектиране, които предлагат самите фирми. Ще бъдат сформирани работни групички, които ще се събират извън часовете“, каза още Йорданка Ананиева.