Десетки рокери почетоха паметта на загиналите на пътя
Десетки рокери почетоха паметта на загиналите на пътя / netinfo

Стотици рокери се събраха днес пред клубната къща на мотористите от Blacк Sea Hooligans МС зада преклонят глави в памет на загиналите си събратя на пътя. Водосвет, мотошествие из града и курбан бяха част от инициативата, която се провежда за пъви път в България и е част от кампанията "Мотористите са хора, а не донори".
Президентът на единствения МС мотоклуб в Бургас Blacк Sea Hooligans - Таньо Танев представи стряскаща статистика. През миналата година е имало близо 500 тежки катастрофи с участие на мотористи. През тази година само до края на август инцидентите с мотористи са около 400, при които има 31 загинали и над 400 ранени.
Рокерите призоваха да се подобри културата на шофирането и да се пазят живота и здравето на моторджиите, които са по-уязвими на пътя от останалите водачи на МПС.
Конкретен повод за днешната акция бе и смъртта на семейството мотористи, които бяха убити от турския гражданин Фарук Бекташ. Последният бе пуснат под домашен арест от софийския съд, а впоследствие той изчезна. Това стана повод за протести на рокерите пред съдебните палати на големите градове пред месец.

Събитието в Бургас днес премина при полицейски контрол от моторизирани служители на реда.