/ Пресцентър Община Бургас
Десет са кандидатите, които ще станат първите участници в инициативата „БУЛЕВАРТ – Мрежа на чудесата“, която подкрепя хората на изкуството и предприемачите, за възраждане на артистичното сърце на Бургас.
Сред одобрените проекти са интересни и перспективни идеи за няколко наистина привлекателни места в града, места за забавление, творчество, кулинария и много музикални и артистични дейности.

Ето първите десет:

1. Арт къща ЛаМалена
Предлага атрактивна трибуна и подходящо място за работата на  дизайнери, художници, и артисти. Ще бъдат организирани творчески работилници със съдействието на български и бургаски художници и приложници.

2. Фермерски пазар
"Хранкооп - Бургас" ООД , дружеството представляващо и организиращо  Фермерския пазар на Славейковото пазарче ще организира различни творчески работилници, музикални събития и артистични прояви.

3. Галерия "НЕСИ"
Има амбицията да представи съвременното българско изкуство в неговото разнообразие, без да се ограничава от техники, жанрове и поколения.

4. "ВКУСНИ КАТМИ"
Собствениците и приятелите на заведението ще организират музикални и други арт събития на импровизирана открита сцена.

5. "ТЕЗГЯХ" - хлебарна и пекарна
Ще организира фото изложба и представяне на продукти в отворена работилница на тема: "Хляба на Бургас", "Празници и семейни традиции в приготвянето на печива".

6. Бар "Кардамон" 
Мястото ще се превърне в център за провеждане на артистични прояви с участието на диджеи, музиканти и изпълнители, танцови-салса партита, стрийт денс шоута, импро театър, тематични кулинарни вечери.

7. Кафе-бар "Барбоса"
Ще организират музикални вечери с гост музиканти на живо или диджеи, изложби на съвременни български творци, иновативни събития.

8. "Ti Bar & Kitchen"
Ще съчетаят вкусната храна и богатия избор на напитки с културни събития, фотоизложби и музикални вечери.

9. Център за работа с деца "Френе"
Предлагат събития за деца и техните родители, които развиват езиковите и комуникативни умения, пространственото и логическо мислене, социалната и емоционална интелигентност, творчески игри, литературни работилници.

10. #HashtagSTUDIO - The Culture Club
Мястото е дом на културната, артистичната и образована част от младото и космополитно поколение на града.  Като акцент ще бъдат моноспектаклите, алтернативната unplugged музика и комедийното шоу.

Седем от одобрените ще получат финансиране между 2050 и 4200 лева, в зависимост от бюджета на проектното им предложение, а трима от участниците се финансират изцяло със собствени средства. Всички ще бъдат подкрепяни активно от Община Бургас.

"БУЛЕВАРТ - Мрежа на сетивата" е инициатива за многостранно сътрудничество между Община Бургас, микро и малък бизнес, културни и творчески индустрии, които  са обединени в мрежа от обекти и събития.
Териториалният обхват на инициативата е Централна градска част, заключена между (но не само) "Сан Стефано", "Христо Ботев" и "Цар Петър", "Иван Вазов" и "Александър Батенберг", "Демокрация".
До края на 2018 година може да кандидатства всеки бургаски артист, предприемач и общественик. Пълна информация за "БУЛЕВАРТ", както и формуляр за кандидатстване, може да откриете на: https://www.boulevart.bg/