Дея волей открива сезона със светлинно шоу
Дея волей открива сезона със светлинно шоу / дея волей/архив

Град Бургас е домакин на държавното първенство по хандбал за мъже и по волейбол за жени. От 13:30 часа в спортна зала "Младост" е двубоят между хандбалистите на "Фрегата" и НСА. Срещата е от осмия кръг в "А" група. Волейболната среща между тимовете на "Бургас 2007" и шампионките от "Марица" - Пловдив от третия кръг в НВЛ е с начален час 16:00. Един от основните претенденти за титлата на волейболната Висша лига при мъжете - Дунав Русе ще е първият съперник, с който „Дея Спорт“ ще премерят сили. Срещата е тази неделя от 17 часа в спортна зала „Младост“.

Спонсорът на клуба МБАЛ „Д-р Маджуров“ и ръководството отправиха призив към всички бургазлии, любители на спорта – да посетят първия домакински мач на волейболния клуб. Определено няма да съжаляват. Входът ще е свободен, а организаторите са подготвили грандиозно светлинно шоу и музикална програма. За създателя на клуба, д-р Александър Маджуров, официалното представяне на мъжкия отбор е възможност да покаже пред бургазлии още един реализиран етап от дългогодишен проект, чиято основна цел е възраждането на волейбола в Бургас.За кратко време клуба постигна сериозни резултати и към момента в „Дея спорт“ активно тренират над 150 деца на възраст от 8 до 15 години, разпределени в 8 юношески формации.

Това е първо домакинство за сформирания само преди няколко месеца тим, но спортно-техническия директор на „ДЕЯ Спорт“, Георги Казаков, е амбициран да докаже големите възможности на отбора, независимо, че срещу момчетата му ще излязат фаворитите в групата.