Депутат определи Бургас като пример за работещ модел на здравеопазването
Депутат определи Бургас като пример за работещ модел на здравеопазването / netinfo

Бургас беше посочен като пример за работещи модели в здравеопазването и НПО, които трябва да се разпространят в цялата страна от депутата Семир Абу Мелих.

Народният представител от ГЕРБ и член на парламентарната комисия по здравеопазване взе участие  в национална конференция по проблемите на рака, която се провежда в Бургас.

Във форума участват 17 неправителствени организации от цялата страна, които помагат на хора с онкологични заболявания. Организатор на събитието е Сдружение „Онкоболни и приятели” - Бургас. В него взеха участие още д-р Лорис Мануелян зам-кмет по здравеопазване в община Бургас, Мая Казанджиева- директор Дирекция „Социални дейности, здравеопазване и спорт” към Община Бургас, д-р Дечев- управител на Консултативния онкологичен център, Цонка Тодорова, председател на „Онкоболни и приятели“.

Депутатът обсъди с аудиторията здравно-осигурителните права на онкоболните в България, както и други аспекти от системата на здравеопазване у нас.

„Парламентарната комисия по здравеопазване заседава всеки четвъртък и моето предложение към всички вас е в рамките на този форум да упълномощите и излъчите един ваш представител, който да присъства на заседанията, на място, ще можете да кажете своето мнение, предложения и критики – заяви пред участниците бургаският депутат от ГЕРБ.