"В първия момент си представих, че са хора. Минах върху два-три трупа, преди да успея да отбия", казва народният представител Ангел Исаев
Стадо диви прасета, изскочили внезапно на магистрала "Тракия", предизвикаха автомеле на пътя. По чудо няма пострадали. Злополуката станала към 21.45 ч. снощи в района на Ямбол. "Благодаря на Господ, че ни спаси" - каза пред Дарик-Бургас независимият депутат Ангел Исаев.

Той се движил с "Ауди"-то си към София, когато внезапно на пътя се появили животните. "Беше нещо страшно. Както си карах, изведнъж виждам трупове на пътя. В първия момент си представих, че са хора. Минах върху два-три трупа, преди да успея да отбия встрани. Казах си, Боже, какво направих... Нещо ужасяващо... После разбрах, че са животни", споделя народният представител.

Пръв в стадото диви прасета се блъснал популярният кларинетист Борислав (Боби) Йоцов. Той пътувал с "Мерцедес"-а си, когато пред колата му изскочили 11 животни. "11 прасета убих, да. Аз такова нещо не съм виждал… Жив и здрав съм, слава Богу", споделя музикантът.

Двамата с народният представител започнали да спират движението, помогнал и шофьор на ТИР, който по същото време преминавал в района. "Взехме нещата в наши ръце. Спря и шофьорът на един ТИР, той ни помогна, трябва да му благодарим на този човек... Заедно труповете ги изнесохме на една страна", казва Ангел Исаев.

"Днес проверихме, оказа се, че точно на мястото на инцидента няма ограда покрай шосето и това е проблемът", подчерта депутатът.  

"Аз лично като народен представител обещавам, че това няма да го оставя така. Още утре ще го поставя на колегите. Защото можеше  да се получи нещо много лошо. Благодаря на Господ, че ни спаси", каза още Ангел Исаев.