Децата от ОУ Любен Каравелов огласиха площада с песни и танци
Децата от ОУ Любен Каравелов огласиха площада с песни и танци / снимка: Георги Янев

Училище „Любен Каравелов" отбеляза края на своята подписка с атрактивен концерт под надслов „Всички сме за банята! А Вие?!". В тържественото мероприятие се включиха деца от хореографските паралелки и вокалната група на учебното заведение, народни певци и танцьори от клубовете „Чанове" и „Чайка".
До късно вечерта учениците, преподавателите и техните гости огласяваха площад „Св.св. Кирил и Методий" с бурни песни и танци. По време на празненството още десетки бургазлии подкрепиха доброто начинание и се включиха в подписката. Идната седмица предстои официалното й внасяне в Община Бургас.
Сега всички очакват желанието им да бъде удовлетворено и сградата на рушащата се баня да се превърне в учебен център с модерни кабинети по езиково и компютърно обучение.
По повод успешното завършване на инициативата родителското настоятелство на ОУ „Любен Каравелов" е подготвило вълнуваща изненада за учениците. Организирано е интересно съревнование. Класът, който е събрал най-много подписи от гражданите на Бургас, ще получи чисто нов компютър. Децата нямат търпение да научат резултата и крайния победител. Кои ще са щастливците, които ще се радват на чудесния предколеден подарък, тепърва предстои да научим.

 

 

информация: Екатерина Джутева