/ Община Бургас
Учениците от СУ „Св. Св. Кирил и Методий” и БСУ„Христо Ботев”, Братислава се включват в обща инициатива - „Воден отпечатък”. За седма поредна година тя приобщава деца на възраст от 9 до 13 години към идеята, че питейната вода е най-ценният, но и най-разхищаван природен ресурс и всички сме отговорни за опазването ѝ.

„Акве Калиде“ - вече готова за посетители отблизо

В продължение на месец ученици от трети клас на СУ „Св. Св. Кирил и Методий” работиха в екипи, попълваха специално изработен еко дневник, рисуваха картички и постери на тема „Вода за всеки”. Тази година читалище „Изгрев 1909” провежда инициативата „Воден отпечатък” в партньорство с Посолството на Република България в Братислава, Словакия.
 

.

В началото на месец март 55 картички, рисувани с талант, въображение и знания за водата, отпътуваха от Бургас за Братислава с посланието "Който и да сте, където и да сте, водата е вашето човешко право!" С презентация и изложба на картичките, посветени на опазването на водата и в Братислава ще отбележат Световния ден на водата.

Откриват нови съоръжения на Акве Калиде

На 22 март, от 14.00 часа в археологическия комплекс Акве Калиде екипите ще представят работата си. В празника ще се включи екип от ПГЕЕ „К. Фотинов“, за да представи макети на воден часовник и R2 - D2 (говорещ робот).