Деца играят „Ромео и Жулиета”
Деца играят „Ромео и Жулиета” / Росица Амелева

Детското театрално ателие в Бургас започва втората година от творческия си живот с амбиции за два спектъкъла до края на сезона. Това съобщи ръководителят на ателието-известният български режисьор Симеон Димитров. Самият той след дълги години работа в различни български театри и спечелени не една национални театрални наградивече работи с деца и студенти и в Бургас. В момента води студентската театрална трупа в БСУ и първия актьорски клас в България към музикалното училище “Панчо Владигеров” в Бургас.


„Искам да направя детски театър в Бургас, защото тук децата са много талантливи” – споделя режисьорът. Сега Симеон Димитров се е заел със задачата да посвети децата в шекспировия текст от пиесата „Ромео и Жулиета” и да ги накара истински да се забавляват в комедията „Ама че, крокодил!”
Ателието развива цялостната култура на мисленето на децата, на говоренето и на тялото.

„Целта ми е не само да правя актьори, но и да изграждам бъдещи личности.” –обяснява режисьорът. По време на занятиятамалките актьори овладяват актьорски умения, пластично поведение, говорна култура и сценично поведение, рецитаторски и танцови умения, словесна изразност. Часовете по танци се водят от Петя Стойково –хореограф и ръководител на Танцова Формация „Дюн”


Занятията се провеждат всяка събота и неделя в залата на Кукления театър в Бургас и всяко бургаско дете е добре дошло във вълшебния свят на театъра.

Чуйте повече в прикачения файл: