китара
китара / netinfo

Един от посетителите ще спечели чисто нова китара "Кремона", модел М20Е, любезно предоставена от производителя, който подкрепя музикалното събитие в неговото първо издание. Инструментът ще бъде подписан от всички доказани майстори, които ще чуем на 3 септември, 19 часа, Морска гара - Бургас.

На фестивалния вход всеки ще получи номерче, което трябва да запази. По време на шоуто ще бъде теглена томбола, а победителят ще получи инструмента с автографите на място. Напомняме, че на Burgas Jam можете да влезете със закупен билет, но и безплатно, като донесете собствената си китара, с която да се включите unplugged в масовото свирене на финалното парче. И в двата случая имате възможност да участвате в томболата.

Победителят ще си тръгне със същата китара, която виждате на снимките в ръцете на красивата Мартина Иванова. Самата тя е музикант и вече получи покана да участва във феста при неговото следващо издание догодина.

Burgas Jam е уникален музикален експеримент, който ще се случи за първи път у нас. Сред участниците са Цветан Недялков, Пепи Главанов, Ангел Дюлгеров, Дарин Василев, Мирослав Иванов, Иван Йорданов, Светослав Михайлов и много други. Целта е в името на музиката и публиката, на една сцена да бъдат събрани колкото може повече от елитните български китаристи. Те ще получат свободата да свирят това, което обичат, да излязат от ролята на членове на група, в която хората са свикнали да ги виждат, да разкрият своя пълен потенциал на майстори на китарата, вложили години от живота си в овладяване на този въздействащ инструмент.

Всеки от участниците ще има своето време на сцената за солова изява. Всеки от тях ще изсвири любимо парче на китарист, пред когото се прекланя, но не само това. За да бъде музикалната емоция пълна, на сцената ще има бенд от феноменални музиканти с два комплекта барабани, перкусии, клавишни, брас. Кулминацията на шоуто ще настъпи, когато всички китаристи /гарантираме ви, че ще са наистина много/ изсвирят заедно едно парче. Кое е то? - това е тайна, която ще се разкрие само пред публиката на фестивала. В района на Морска гара ще бъде изградена една от най-големите сцени, които Бургас е вдигал за музикално събитие. Звукът и осветлението са предизвикателство и ще бъдат перфектни. На два големи екрана ще може да се вижда в детайли какво се случва на сцената.

На 3 септември ще чуем електрически, акустични китари, комбинирани с интересни и любими гласове.