DANZA на танцова компания Дюн премиерно в Бургас
DANZA на танцова компания Дюн премиерно в Бургас / netinfo

Спектакълът DANZA и танцовата миниатюра „Кратък Филм Втора Употреба" ще представят танцьорите на Дюн тази вечер в дома на Лукойл. Танцовата компания вече е показвала този проект на международните фестивали в Чехия , Естония , Молдова , Латвия, Германия

Желанието на спектакъла е да интерпретира ежедневието, превръщайки го в произведение на изкуството. DANZA е изграден по музикални миниатюри на велики композитори - Албениз, Чайковски, Гуно, Брамс, Маскани, Дворжак, Масне, Шопен, Щраус.

Миниатюрата „Кратък Филм Втора Употреба” ще бъде представена пред бургаската аудитория за първи път. Тя е по музика на чешкия композитор Любош Фишер. В нея танцьорите развиват идеята за клишираността на живота подобно на второкачествен филм. Хореографията и на двете постановки е на Петя Стойкова.

Дюн е единствената независима компания за съвременен танц извън София. В Бургас Дюн са известни още с Танцово Студио Дюн , предлагащо обучение в най-разнообразни танцови стилове, както и с Школата за фрий стайл и хип хоп и постиженията на концертните формации „Форсайт” и „Сладури”. В момента Дюн /Танц БГ работи върху идеята за изграждане на Център за съвременни изкуства, който да предоставя възможност за изява на млади автори с нестандартно мислене.