Д-р Кънчева: Не подценявайте профилактиката на очите!
Д-р Кънчева: Не подценявайте профилактиката на очите! / netinfo
Д-р Кънчева: Не подценявайте профилактиката на очите!
90447
Д-р Кънчева: Не подценявайте профилактиката на очите!
  • Д-р Кънчева: Не подценявайте профилактиката на очите!

Профилактични прегледи на очите най-много през две години дори, когато не сме регистрирали проблем с очите, здравословен режим и 20-секундни почивки, когато сме повече от 20 минути пред компютъра. Това са най-леките мерки, които можем да предприемем за да запазим по-дълго зрението си, споделя д-р Константина Кънчева, специалист в Очна болница "Бургас".
Според нея всяко заболяване на очите, което е открито своевременно има много повече шансове да бъде излекувано, или поне усложненията за очите да бъдат максимално ограничени. "Точно на Световния ден на зрението, който отбелязваме днес е добре да се замислим за здравето на очите си, често го приемаме като даденост и поради тази причина пренебрегваме симптоми или семейна обремененост, които могат да доведат до сериозни проблеми", допълва д-р Кънчева.
Какви са най-честите причини за слепота, как трябва да се грижим за очите си и от каква възраст е добре да започнем с профилактиката, чуйте повече в звуковия файл от специалиста от Очна болница "Бургас":