Цветанов на прокурор и после в затвор, ако не избягал в изборната нощ
Цветанов на прокурор и после в затвор, ако не избягал в изборната нощ / grajdani.bg
Цветанов на прокурор и после в затвор, ако не избягал в изборната нощ
63703
Цветанов на прокурор и после в затвор, ако не избягал в изборната нощ
  • Цветанов на прокурор и после в затвор, ако не избягал в изборната нощ

„Виждам такова бъдеще за Цветан Цветанов – да ходи на разпити в прокуратурата, после на съдебната скамейка и после в затвора”. Така Тома Биков, водач на листата на „Движение България на гражданите” за кандидат-депутати от Бургас коментира последния скандал със записаните разговори в ГЕРБ и твърдението на Бойко Борисов, че партията е на бившия министър на вътрешните работи.

Биков обяви, че при такава атмосфера на постоянни компромати е нелепо предизборната кампания да протича в нормална среда и с обяснение на платформи и идеи, тъй като ситуацията не е политическа, а криминална. „Ако говоря за приоритети за Бургас по време на този тежък криминален скандал, ще приличам на кандидатите на ГЕРБ, които обикалят по градове и села, играят някакви хора и пускат музика, докато техният лидер го викат на разпит в прокуратурата”, обяви Биков.

Според него, единственият изход, ако след изборите не се излъчи правителство, е да бъде назначено програмно такова с цел да направи реформите и стабилизира страната. Хората на Кунева могат да предложат европейските избори през 2014 година да бъдат комбинирани с избори за Велико народно събрание, с цел нова Конституция. А в нея да отпадне като идея ВНС. И в рамките на месец-два Конституцията да бъде приета.

Чуйте Тома Биков в звуковия файл