/ Дарик Бургас
Ангел Джамбазки
101461
Ангел Джамбазки
  • Ангел Джамбазки
„Да се хванем на хорото“ беше идеята на концерта тази вечер на площад „Тройката“, с която кандидатът на „ВМРО-Българско национално движение“ Ангел Джамбазки представи листата на партията за предстоящите избори за Европейски парламент на 26 май.

в Бургас

2

Спектакълът направиха танцовите ансамбли „Мездра“ и „Гоце Делчев“. Хората на площада харесаха много и певеца Илия Луков, основател на родолюбивата идея „Най-голямото българско хоро“. Той изпя и „Странджанската Марсилеза“ „Ясен месец веч изгрява“.

3

„Ние трябва да пазим себе си, рода си, дома си. Ние, българите, сме древен народ! Изградили, отбранили и възродили националната си държава 1300 години на Балканите, сме собствениците, основателите и притежателите на тази държава България“, каза Джамбазки. И продължи:

5

„Много често съм чувал лигави лицемери да обясняват думите на Левски как в свободна България сме щели да живеем всички заедно, изброявайки националности. Но никога не довършват изречението на Апостола: Ще живеем в една държава българи, арменци, евреи и турци, но под закона български!“
Чуйте Джамбазки в звуковия файл:

4



7


6