Четвърта жертва на огнения ад в Средец (СНИМКИ)

пожар Средец
пожар Средец
38-годишната жена, чийто мъж и две деца загинаха при голям пожар в дома им в град Средец, е починала днес по обед. Това обявиха пред „Дарик“ от клиниката по изгаряния при Военноморска болница – Варна, където Анка е приета късно снощи, заедно с другите си две деца.
 

Трагедия в Средец: Баща изгоря с двете си деца при пожар


Според шефа на лечебницата доц. д-р Ивайло Въжаров, състоянието й е било изключително тежко. Цяла нощ лекарите са опитвали да я спасят, но без успех.
 

пожар Средец

„Направихме всичко възможно, за да я спасим. Изгарянията по тялото й бяха повече от 85%“, обясни д-р Въжаров. Към този момент под наблюдение остават двете деца на 8 и 11 години. „По-голямото момче е в много тежко състояние, на апаратна вентилация в „Реанимация“. Прогнозите ни не са никак добри. С дълбоки изгаряния е и другото 8-годишно дете“, уточни д-р Въжаров.
 

пожар Средец

Пожарът изпепели къщата на живеещите на семейни начала Антон и Анка късно снощи. В стихията загина 34-годишният Антон в опит да спаси всички, които са вътре. След погасяването на пламъците, пожарникарите се натъкват на зловеща гледка – бащата е бил овъглен заедно с две от децата си на 6 и 12 години.
 

пожар Средец

В ромския квартал на Средец обясниха, че Антон е бил дървосекач. От полицията съобщиха, че трагедията е предизвикана от избухнал моторен трион, забравен до печка с твърдо гориво. Рано тази сутрин на мястото беше направен втори оглед. Криминалисти разследват случая.

„Не мога да обяви абсолютно никакви данни. Тече проверка. Когато се издаде първата експертиза ще можем да дадем повече информация“, каза шефът на пожарната в Средец гл. инспектор Николай Костадинов. Той категорично отхвърли твърденията на ромите, че е имало сериозно забавяне от страна на огнеборците, които по думите им, пристигнали с час закъснение след подаването на сигнала около 22.30 часа снощи.
 

пожар Средец

„Две пожарни дойдоха тук. Стояха малко по-надолу от къщата. Ама вода нямаха. Лапетата вътре горят. Седнаха тука и ни питаха само за имената. Пожарът е станал с туба бензин. Печката е опитал да запали. Бедно момче беше, добро“, казаха жителите на ромската махала в Средец.
 

пожар Средец

„Искам да поднеса съболезнования към близките на загиналите. Нашият град не помни такъв пожар с такива последици. Трагедията е огромна. Ще направи всичко възможно да осигурим погребение на загиналите. Сутринта се срещнах с близки на семейството Помогнахме с пари. Готови сме да съдействаме, ако са нужни още“, заяви и кметът на община Средец Иван Жабов.