Четворен фронт срещу кмета
Четворен фронт срещу кмета / Веселин Максимов

Четири партии започнаха днес преговори за обща кандидатура за кмет на предстоящите избори за местно самоуправление. Това са БСП, НФСБ, СЕК и ВМРО. На безпрецедентната за политическия живот в Бургас до момента среща те определиха евентуалния си избраник като мажоритарна”, надпартийна личност, неприсъстваща в нито една от бъдещите листи за общински съветници и нямаща нищо общо с някоя от четирите политически формации.

Общинският лидер на БСП Евгений Мосинов заяви, че той и представителите на останалите партии са стигнали до изводи, че последните четири години са минали при напълно неефикасно административно обслужване, липса на контрол и прозрачност над изразходваните обществени средства (обществените поръчки) и еднолична власт на кмета Димитър Николов.

Четирите партии обобщиха, че категорично не желаят той да остане начело на общината, а неговият наследник трябва да бъде „коректен и много работлив, защото има да решава много заметени под килима проблеми”.  Присъстващите споделиха, че са поканили на срещата и други партии (АБВ и „Движение 21”) и не изключиха бъдещо сътрудничество и с тях.