/ КТ Подкрепа
Конфедерация на труда  „Подкрепа” отбелязва днес 30 години от своето създаване. Към днешна дата в нея членуват над 150 000 души,  обединени в 36 регионални синдикални съюза, 30 федерации и национални синдикати и 4 асоциирани организации.

Само в Бургаска област членовете на конфедерацията на труда са 6000 души. По случай годишнината председателят на Синдикалния регионален съюз на организацията Иван Костадинов отправи поздравление към всички, които са били и са част от него. Ето пълният текст на обръщението:
 

„Скъпи приятели,
 
Поздравявам Ви по случай тридесетата годишнина от създаването на КТ „Подкрепа”. Вече три десетилетия ние сме рамо до рамо, обединени от общата ни цел - гарантиране на основни социални и трудови права. 

Днес, толкова години по-късно, няма как да не направим заключението, че това е борба, която имаше начало, но не трябва да има край. Защото  КТ „Подкрепа” винаги ще има своето значение и роля в баланса на отношенията между работодатели и служители в гарантирането на достоен труд.
 
Огромно значение за развитието на КТ „Подкрепа” имат предишните и настоящи ръководства, които отделиха най-хубавите години от живота си, за да помагат. Те ни заразиха със своя хъс и непреклонност.

Няма човек, дошъл при нас, независимо от това дали членува в организацията или не, чийто проблем да не сме изслушали и да не сме опитали да помогнем.  Искрено пожелавам на всички ни да продължаваме своята мисия, а именно гарантирането на достоен труд.“