Черноморец смля съперниците, но радост няма
Черноморец смля съперниците, но радост няма / sportsgallery.eu

Победи с разгромни резултати постигнаха ватерполистите на "Черноморец" в държавното първенство за момчета. Бургазлии разбиха и четирите противникови отбора, но радост от победите нямаше, съобщават от клуба. Причина за това е изпращането на черноморци в "Б" група.

При издържани и покрити нормативи възпитаниците на треньора Петър Йонов изненадващо били изпратени да играят във втора група, което станало ясно дни преди началото на турнира. Вместо в елитния кръг в София, те трябвало да се състезават във Враца, срещу много по-слаби тимове.

До момента няма отговор на изпратеното протестно писмо до Българската федерация по водна топка, а появата на "Черноморец" предизвикала недоумение сред съперниците. Момчетата на Йонов, гневни от „порязването” спечелили мачовете си, съответно с 20:5, 19:3, 18:3 и 15:4.

Старши-треньорът коментира, че няма никакво съмнение относно покриването на нормативите и случаят е позорно ощетяване, а самите нормативи са „методически и организационно неиздържани и субективно повлияни”. От клуба ще излязат със становище след края на първенството.