Централата на „Мостовик” в Русия потвърди, че проектът „Океанариум” Бургас продължава
Централата на „Мостовик” в Русия потвърди, че проектът „Океанариум” Бургас продължава / netinfo

От централата на Научно -производствено обединение „Мостовик" в руския град Омск категорично отхвърлиха медийните спекулации, че компанията се е оттеглила от проекта за изграждане на парк „Океанариум" в Бургас.
С официално потвърждение до изпълнителния директор на фирмата концесионер „Уотър Атракшънс Къмпани Плюс" Павел Сатонкин генералният директор на НПО „Мостовик" Олег Шишов заявява следното.
„Във връзка с появилите се в последно време публикации в средствата за масово осведомяване, свързани с това, че НПО „Мостовик" се е отказало от участие в проектирането, строителството и въвеждането в експлотация на водно-развлекателния комплекс „Океанариум" на територията на парк „Езеро" в Бургас заявяваме, че НПО „Мостовик" не се е обръщало с подобни изявления в медиите. Продължаваме да изпълняваме своите задължения по договора N:2106 от 21.06.2013 год. В настоящия момент се изпълнява работата по проектиране на 3 и 4 етап"
Още преди получаването на официалното писмо изп. директор на „Уотър Атракшънс Къмпани Плюс" Павел Сатонкин заяви пред обществеността в Бургас, че проектът за изграждане на „Океанариума" не е спирал, а точките по договора се спазват.
До момента в атракционния комплекс „Океанариум"в Бургас са вложени около 2 млн евро., от които 660 000 лв. са концесионна такса, без да се включват предадените на Общината банкови гаранции.
Почти изцяло са проектирани обектите от обществен интерес и същевременно продължава работата по насипването на земна маса на терена. Заради проливните дъждове в някои зони на парцела, където ще се изгражда бъдещия комплекс, са се активирали процеси, които трябва да бъдат спрени своевременно. Напълно са приключили планираните геоложки и геодезически проучвания.