/ netinfo
Стефан Колев
99008
Стефан Колев
  • Стефан Колев
Целият свят ще гледа от 19.30 часа довечера откриването на Световното първенство по тай-чи чуан в Бургас. Това ще бъде възможно чрез директно излъчване по интернет от зала „Младост“. Церемонията ще бъде по утвърден сценарий на Световната у-шу федерация, но с изявени български елементи, разкри президентът на родната федерация  Стефан Колев.

Домакинството на България и Бургас на два световни форума в този спорт в рамките на три години (младежкия шампионат от 2016 и сега) е абсолютен прецедент и се дължи на големия респект на всички към постиженията на родното у-шу, всеотдайността и ентусиазма на българите, обяви вицепрезидентът на Световната федерация Антъни Го.
 


500 бойци от общо 35 страни ще мерят сили и умения през следващите четири дни. Сред тях са най-големите майстори от Китай, Япония, Сингапур, Макао, Русия, Африка, САЩ, Канада и Европа. Националният ни отбор е в състав Десислава Холодна, Иво Георгиев, Станислав Багалев, Димитър Тончев, Теодор Недев и Петър Драгоев – състезаващ се треньор.

Чуйте Стефан Колев в звуковия файл