Царево отдаде първите плажове
Царево отдаде първите плажове / netinfo
Кметът на община Царево Петко Арнаудов връчи първите договори по предоставените за управление плажове на представителите на четирите фирми, спечелили конкурса. Морският плаж на къмпинг „Оазис” ще се стопанисва от „Интербилд” ЕООД, плажът на „Мечата дупка” / северната част на с. Лозенец/ от „Бул тревъл турс” ООД, плажа на кв. „Василико” в Царево от „Шопов” ЕООД. Сред спечелилите конкурса е и софийската фирма „Райд Екстрийм” ЕООД, поискала да стопанисва плажа „Лозенец –Кумкашла”. Договорите са със срок до сключването на концесионен договор, но не повече от три години.

Петко Арнаудов бе един от най-активните кметове, поставили въпроса плажовете да бъдат предоставени за стопанисване на общините. С решение № 338 от 26.05.2008 г. и на основание на чл. 7, ал. 3 от Закона за Черноморското крайбрежие Министерски съвет предостави на община Царево 16 плажа за управление. За пет от тях бе проведена процедура за предоставяне за стопанисване. През следващата седмица ще бъде открита процедурата за сключване на договори и за останалите плажове.

Новите стопани да се грижат добре за плажните ивици и да полагат усилия да бъдат избегнати нещастните случаи и оплакванията от граждани, поиска Арнаудов. На предварителното събеседване с всеки един от тях беше коментиран въпросът за свободния достъп до плажа и осигуряването на по-голяма зона, свободна от чадъри и шезлонги.